Amerikaanse Crypto-Currency Act is een bedreiging voor de financiële privacy

Alex Gladstein, chief strategy officer bij de Human Rights Foundation, maakt zich zorgen dat de Crypto-Currency Act van 2020 een aanval op de financiële privacy is. Dit volgens een artikel dat vandaag op The Daily Hodl geplaatst werd.

Gladstein, een voorstander van Bitcoin (BTC), citeert een deel van het wetsontwerp en stelt dat elke wetgeving die bedrijven dwingt om klanten te bespioneren, deanonimiseren of micromonitoren, in strijd is met de financiële privacy die nodig is om de democratische vrijheden te beschermen.

Wat is de Crypto-Currency Act?

Maandag introduceerde Paul Gosar (R-AZ) een bijgewerkte versie van de Crypto-Currency Act van 2020, die is ontworpen om Bitcoin (BTC) en digitale activa te legitimeren door nieuwe definities te maken voor drie verschillende categorieën van crypto-activa en elke categorie toe te wijzen aan een toezichthouder. Volgens het wetsvoorstel zouden drie Amerikaanse toezichthouders de hele industrie reguleren: de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), de secretaris van de Treasury via Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) en de Securities and Exchange Commission (SEC).

Het probleem van het wetsvoorstel

Volgens een rapport van Bloomberg zijn twee van de drie regelgevers, die in de conceptwet staan ​​vermeld, eigenlijk niet ontworpen om valuta’s te reguleren: de CFTC, die derivatenhandel reguleert en niet de handel in grondstoffen zelf, en FinCEN, die financiële instellingen reguleert, geen valuta’s of activa.

Juridisch analist, Robert Kim, zei het volgende:

“De oppervlakkig nette categorieën van crypto-activa en de oppervlakkig nette verdeling van de regelgevende autoriteit over dit wetsvoorstel zorgen echter voor nieuwe problemen met grenzen, waardoor ze waarschijnlijk meer verwarring zaaien in plaats van duidelijkheid scheppen.”

Gladstein noemt de wet reguleringsoverschrijdingen en zei:

“Als je cryptocurrency koopt bij een gereguleerde beurs, wil je dan dat dat bedrijf je informatie (NAAM kocht X hoeveelheid Y betaalde uit op Z-dag) aan de overheid zonder een bevel? Zonder enige waarschijnlijke oorzaak?”

Cryptocurrencies zijn fundamenteel ontworpen als een vorm van censuurbestendig geld dat mensen kunnen verzenden en ontvangen, peer-to-peer, zonder een centrale autoriteit of tussenpersoon. Ze werken in een gedecentraliseerde omgeving en hebben als doel mensen dezelfde anonimiteit te geven die ze bereiken bij het doen van contante transacties.

Zolang Bitcoin bestaat, gelooft Gladstein dat mensen het kunnen gebruiken als een wereldwijd vangnet tegen autoritaire regeringen.

Wat vinden jullie van deze nieuwe wetgeving? Goed of slecht nieuws? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!