De rechter gelooft Craig Wright niet

Rechter Bruce Reinhart heeft Craig Wright op z’n donder gegeven voor het produceren van vervalste documenten en het afleggen van valse getuigenissen tijdens de lopende geschillen tussen Wright en Ira Kleiman tijdens een hoorzitting over de Tulip Trust. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

Geen vertrouwen in Craig Wright

Reinhart betwijfelde de geloofwaardigheid van Craig Wright en merkte op dat de zelfbenoemde Satoshi Nakamoto, in het verleden, openlijk tegen de rechtbank had gelogen:

“Vooral gezien mijn eerdere bevinding dat Dr. Wright vervalste documenten heeft geproduceerd in deze rechtszaak, weiger ik te vertrouwen op dit soort documenten, dat gemakkelijk door iedereen met een tekstverwerkingssoftware en een pen zou kunnen worden gegenereerd. Ik hecht geen waarde aan de gezworen verklaringen van Dr. Wright die zijn belangen bevorderen, maar die niet zijn betwist door kruisverhoor en waarvan ik geen bepaling met betrekking tot geloofwaardigheid over kan maken. Ik heb eerder geconstateerd dat Dr. Wright in mijn aanwezigheid valse getuigenissen gaf.”

Geen advocaat-cliëntprivilege

Wright beweerde dat zijn vrouw de beheerder van de Tulip Trust is en ontving de vertrouwensovereenkomst als een gecodeerd bestand in december 2019 van de vertrouwenspersoon.

Als zodanig beweerde Wright dat de communicatie tussen zijn vrouw, Ramona Watts, en de vertrouwenspersoon, Denis Mayaka, beschermd worden door een advocaat-cliëntprivilege, en voegde eraan toe dat communicatie tussen hem en zijn vrouw beschermd wordt door echtelijk privilege.

De rechter stelde vast dat “het verslag niet aantoont dat er een advocaat-cliëntrelatie bestaat tussen de heer Mayaka en mevrouw Watts”, waarbij ook de “Mayaka-verklaring” van Wright buiten beschouwing wordt gelaten, omdat deze niet voldoende was geverifieerd. Verder constateerde de rechter dat het Trust-document Mayaka niet als raadsman identificeerde, en merkte op dat “hij een andere rol krijgt toegewezen”.

Als zodanig concludeerde de rechter dat “het record niet aantoont dat de heer Mayaka raadsman is van de vertrouwenspersoon van de Tulip Trust,” eraan toevoegend dat Wright en Mayaka geen onafhankelijke advocaat-cliëntrelatie hebben.

Rechter vraagt ​​juridische bijstand aan bij de Britse rechtbank

Op dezelfde dag vroeg de rechter om juridische bijstand aan de Senior Master van de Queen’s Bench Division van het High Court in het Verenigd Koninkrijk in het proces tussen Kleiman en Wright.

De lopende zaak betreft de inspanning van Ira Kleiman, de overleden broer van David Kleiman, om het aandeel van zijn broer in de Tulip Trust te claimen, een voorraad van meer dan één miljoen Bitcoins (BTC), die naar verluidt is opgezet door Wright en Kleiman na hun veronderstelde creatie van Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!