Boeing de wereldwijde producent van vliegtuigen gaat gebruik maken van blockchain

De grootste wereldwijde producent van vliegtuigen Boeing gaat samenwerken met multinational Honeywell. Het doel is om $1 miljard aan vliegtuigonderdelen te volgen en te verkopen met behulp van blockchain-technologie. Dit zal gebeuren via het GoDirect platform van Honeywell. Dit meldde Forbes in een artikel.

De samenwerking werd bekendgemaakt op het Hyperledger Global Forum 2020 in Arizona. Lisa Butters, algemeen directeur van Honeywell zei het volgende:

Boeing heeft afgelopen weekend de onderdelen die ze niet langer nodig hebben, direct aan het GoDirect platform toegevoegd.”

Ieder vliegtuigonderdeel heeft zijn eigen document. Deze moeten bij verkoop fysiek verplaatst worden en gekoppeld worden aan de nieuwe eigenaar. Het iedere keer verplaatsen van deze documenten kunnen zorgen voor vervalsing.

Honeywell probeert dit met het platform te veranderen en alles digitaal te brengen. Op de blockchain wordt alle data geregistreerd en is niks te vervalsen. Daarnaast is het grootboek transparant en voor iedereen zichtbaar.

Luchtvaartonderdelen worden doorgaans vier keer doorverkocht voordat ze buiten gebruik worden gesteld. Dit benadrukt de voordelen van gedistribueerde technologie om de authenticiteit van relevante documentatie te kunnen certificeren.

Volgens Butters wordt minder dan 3% van de $4 miljard aan tweedehands ruimtevaartonderdelen per jaar online verkocht en zal dit de komende jaren nog meer gaan stijgen.

In het eerste jaar had GoDirect Trade $7 miljoen verkopen gerealiseerd. De verwachting is dat dit aan het einde van 2020 $25 miljoen is, $100 miljoen tegen 2021 en $1 miljard tegen 2022. Er zijn op dit moment ongeveer 6.500 geregistreerde GoDirect gebruikers die 2.400 bedrijven vertegenwoordigen.

Blockchain gaat van start met grote luchtvaartmaatschappijen

Eerder schreven we al een artikel waarin we bekendmaakten dat KLM Royal Dutch Airlines gebruik gaat maken van blockchain. Lees het artikel hier. Ook in 2019 kondigde de Duitse luchtvaartmaatschappij, genaamd Hahn Air, aan dat het vliegtickets op de blockchain gaat uitgeven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!