KLM Royal Dutch Airlines Unchain.io

KLM Royal Dutch Airlines gaat blockchain toepassen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Blockchain technologie krijgt steeds grip in de luchtvaartindustrie. Dit blijkt uit het feit dat KLM Royal Dutch Airlines nu ook besloten heeft om de technologie toe te gaan passen om het intercompany-afwikkelingsproces met haar dochterondernemingen te versimpelen. Dit volgens een aankondiging die op 25 februari gedeeld werd.

Als één van ‘s werelds grootste luchtvaartmaatschappijen, Air France-KLM, werkt Royal Dutch Airlines samen met de Nederlandse software-startup Unchain.io om de potentiële voordelen van blockchain technologie, voor haar zakelijke en interne processen, te verkennen.

KLM en blockchain technologie

Na nauwe samenwerking bood Unchain KLM Royal Dutch Airlines een strategische finance-applicatie aan op basis van blockchain technologie, ontwikkeld door het grote wereldwijde softwarebedrijf R3.

De oplossing is bedoeld om het boekhoudproces en de afwikkelingen van KLM te vereenvoudigen door R3’s Corda te implementeren, een open-source blockchain-platform voor bedrijven dat is ontworpen om gegevens te registreren, beheren en synchroniseren.

Dominique Vijverberg, een fintech-specialist bij KLM Royal Dutch Airlines, zei:

“Na de eerste lessen in kleinere projecten met de Digital Studio, is KLM Finance blij dit project aan te kondigen, dat wij als strategisch beschouwen om onze financiële processen te vereenvoudigen en een voorbeeld te stellen voor toekomstige blockchain-projecten die niet langer ‘testen’, maar echte zakelijke impact hebben.”

Jelle van der Ploeg, CTO bij Unchain.io zei:

“De missie van Unchain is om organisaties oplossingen te bieden om het delen van gegevens en transacties met hun waardeketen te vereenvoudigen. In het geval van KLM betekent dit het digitale afwikkelingsproces met haar dochterondernemingen digitaal transformeren. We zijn enorm trots om samen te werken met KLM en R3 aan dit innovatieve project en kijken uit naar verdere uitbreiding van de oplossing, die waarde biedt aan KLM en haar partners.”

Blockchain gaat van start met grote luchtvaartmaatschappijen

Zoals wij eerder in 2019 meldde, kondigde de Duitse luchtvaartmaatschappij, genaamd Hahn Air, aan dat het vliegtickets op de blockchain gaat uitgeven.

Hahn Air is een luchtvaartmaatschappij met een basis op luchthaven Frankfurt-Hahn. Het bedrijf beheert tevens een vliegschool. De luchtvaartmaatschappij is ontstaan op 1 januari 1994 als SAL Airlines en is geherstructureerd in 2000 als Hahn Air.

De kaartverkoop met blockchain-technologie werd mogelijk gemaakt door de samenwerking van Hahn Air met een gedecentraliseerd platform voor de reisindustrie, Winding Tree.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN