Hahn Air blockchain

Duitse luchtvaartmaatschappij Hahn Air gaat vliegtickets via de blockchain uitgeven

Een Duitse luchtvaartmaatschappij, genaamd Hahn Air, gaat vliegtickets op de blockchain uitgeven. Dit kondigde het bedrijf aan in een persbericht op maandag 18 november.

Hahn Air is een luchtvaartmaatschappij met een basis op luchthaven Frankfurt-Hahn. Het bedrijf beheert tevens een vliegschool. De luchtvaartmaatschappij is ontstaan op 1 januari 1994 als SAL Airlines en is geherstructureerd in 2000 als Hahn Air.

De kaartverkoop met blockchain-technologie werd mogelijk gemaakt door de samenwerking van Hahn Air met een gedecentraliseerd platform voor de reisindustrie, Winding Tree. Frederick Nowotny, hoofd sales engineering bij Hahn Air, Maksim Izmaylov, de oprichter van Winding Tree, en Davide Montali, CIO bij Winding Tree, werden de eerste passagiers die blockchain-geboekte tickets gebruikten.

In reactie op het product zei Nowotny dat het doel van het bedrijf is om:

“de mogelijkheden van deze technologie voor reisdistributie te onderzoeken en te bewaken, ook al is brede acceptatie nog steeds een toekomstvisie.”

Maksim Izmaylov voegde het volgende toe:

“Hoewel blockchain technologie momenteel bijna uitsluitend wordt geassocieerd met de cryptocurrency Bitcoin, biedt het een groot potentieel voor alle industrieën en eindeloze toepassingen. Het zal een enorme impact hebben op alle gebieden van economie en handel in de komende decennia. Wij bij Winding Tree geloven dat blockchain de macht zal hebben, zoals NDC, om het gezicht van reisdistributie fundamenteel te veranderen. Met een brede kennis, een innovatieve mindset en een ongeëvenaard netwerk is Hahn Air de ideale partner voor ons.”

In het persbericht werden de volgende voordelen van blockchain genoemd:

  • Het is open-source, wat betekent dat alle marktpartijen, zoals luchtvaartmaatschappijen, reisorganisaties en distributiesystemen, eenvoudig transacties kunnen verbinden en uitwisselen.
  • Alle marktdeelnemers kunnen direct met elkaar communiceren en transacties uitvoeren zonder tussenpersonen, waardoor de kosten worden verlaagd.
  • Het is 100% veilig. Alle benodigde informatie wordt opgeslagen in een gedecentraliseerd grootboek dat door miljoenen bronnen wordt geverifieerd en daarom niet kan worden gewijzigd en tevens kan er niet mee worden gesjoemeld.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN