Als de Bitcoin koers dit level breekt, kan hij dalen tot $7.700

De Bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen weken veel volatiliteit gezien. Een handelaar merkt echter nu op dat een daling, onder een bepaald kernniveau, een grote uitverkoop zou kunnen veroorzaken.

Deze paniek-geïnduceerde uitverkoop kan echter worden vermeden als de bulls in staat zijn om de Bitcoin koers voorbij een belangrijk weerstandsniveau te stuwen.

Bitcoin moet boven de $8.800 uitbreken

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin tegen de huidige koers van $8.575. Het lijkt er nu op dat er zijwaartse beweging aan zit te komen, rond haar huidige prijsniveaus, waarbij BTC worstelt om voldoende momentum te verkrijgen om boven $8.800 te breken, wat een weerstandsniveau voor de cryptocurrency lijkt te zijn geworden.

Cred, een populaire cryptocurrency-analist op Twitter, legde in een recente tweet uit dat zolang BTC onder de $8.700 blijft, hij vooringenomen zal zijn door de bears en op zoek zal gaan naar een verdere daling op de korte termijn.

Hij zei:

Kan paniek veroorzaken als het onder dit niveau uitkomt

Cred is niet de enige die momenteel een bear-bias heeft. SalsaTekila, een prominente handelaar, verklaarde in een recente tweet dat hij gelooft dat BTC een enorme uitverkoop zou kunnen zien, mits het onder de vrijdag-dieptepunten van ruwweg $8.500 breekt.

Hij zei:

https://twitter.com/SalsaTekila/status/1233980551389962240

Als deze levels verliest, lijkt BTC toch een behoorlijke ondersteuning te hebben rond $7.700, wat betekent dat dit het level is waarna het kan gaan dalen, voordat zijn de uitverkoop vertraagt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!