Ubisoft blockchain

Enjin gaat game-ontwikkelplatform op Ethereum lanceren

Enjin heeft de lancering van zijn game-ontwikkelplatform op Ethereum aangekondigd, waardoor potentieel miljoenen ontwikkelaars crypto-middelen kunnen integreren in games en apps, zonder kennis van het schrijven van blockchain-code. Dit volgens een aankondiging die het bedrijf op dinsdag 18 februari publiceerde.

In de aankondiging zei het bedrijf dat het Enjin-platform game-ingenieurs in staat stelt te profiteren van een gedecentraliseerde inventaris, op blockchain gebaseerde gaming en niet-gaming-activa te integreren en economische gameplay-mechanica te beheren.

Enjin CEO, Maxim Blagov, zei het volgende:

“Ons platform is ontworpen om naadloos te integreren in zowel nieuwe als bestaande games, wat een concurrentievoordeel biedt aan studio’s van elke omvang en in alle genres.”

Het Enjin-platform is een pakket met tools en services op basis van een webinterface die de ERC-1155-tokenstandaard van Ethereum (ETH) ondersteunt, waarmee ontwikkelaars zowel fungible als non-fungible tokens (NFT’s) kunnen integreren in een enkel smart contract.

Het platform maakt ook gebruik van het eigen token van het bedrijf, Enjin-token (ENJ), dat wordt gebruikt als een “minting resource” om de waarde van in-game-activa te ondersteunen.

Volgens het bedrijf zijn er al meer dan 2500 projecten die gebruikmaken van ERC-1155, gemaakt op de testnet-versie van het Enjin-platform.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie