Bitcoin Update

CryptoMichaël: waar gaat de Bitcoin koers heen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een week met flinke volatiele bewegingen, een week met problemen op diverse exchanges en een week waarin de Bitcoin koers weer eens de $10,000 haalde. En dat met een golden cross + een halving op komst. Wat geeft dit voor perspectief in de komende weken?

Daggrafiek Bitcoin

Bitcoin koers daggrafiek 19-2
Bron: TradingView

De daggrafiek laat een mooie opgaande trend zien. De Bitcoin koers brak begin dit jaar uit een neerwaartse trend van zeven maanden en heeft sindsdien veel kracht laten zien. De prijsactie is eigenlijk best wel mooi.

Iedere uitbraak naar boven zorgde voor een mooie support/resistance flip. In Januari daalde de koers van $9,000 naar het vorige weerstandsniveau op $8,200 en vond hier duidelijk steun.

Hetzelfde lijkt nu weer te gebeuren, aangezien de koers geen doorgang kon vinden bij $10,400, een belangrijke weerstand. De Bitcoin koers daalde hierdoor naar het laatste weerstandsniveau van $9,500 en vond hier duidelijk steun. Waarom duidelijk? De koers sprong vrij snel met 6-7% weer omhoog, een implicatie dat kopers weer in de markt stapten.

Totale marktkapitalisatie crypto

Totale marktkapitalisatie 19-2
Bron: TradingView

In principe laat de totale marktkapitalisatie eenzelfde beweging zien. Duidelijke support/resistance flip op het $167 miljard niveau, waarna de koers een stijging heeft gehad van 85% naar $305 miljard.

Hier kon de marktkapitalisatie helaas nog niet doorheen, waarna er steun gevonden moet worden. Het groene gebied is daarvoor een essentiële factor, aangezien het oude weerstandsniveau van $250 miljard hiermee eenzelfde support/resistance flip kan ondergaan.

Zolang dit niveau behouden blijft als steun, kan de marktkapitalisatie van crypto verder omhoog kruipen. Het meest aannemelijke is daarbij dat er een ‘higher high’ neergezet gaat worden boven de $360 miljard om nog meer bevestiging te geven van een bull markt.

Meest aannemelijke niveaus voor een dergelijke ‘higher high’ zijn het $430 en $500-530 miljard niveau, zoals te zien is in de volgende grafiek.

Totale marktkapitalisatie 19-2
Bron: TradingView

Deze grafiek laat ook zien dat de markt in een opgaande trend bezig is sinds December 2018. Constante hogere bodems worden gevormd, met de meest duidelijke op $167 miljard in December 2019. Een doorbraak van het $350 miljard weerstandsniveau zou hier verdere bevestiging van kunnen geven.

Totale altcoin marktkapitalisatie crypto

Totale altcoin marktkapitalisatie 19-2
Bron: TradingView

De alternatieve munten laten duidelijk meer kracht zien de afgelopen periode. Positieve correlatie is terug tussen Bitcoin en de andere munten? De grafiek laat duidelijk zien dat er ook een hogere bodem voor de alternatieve munten is neergezet, te weten op $52 miljard.

Sindsdien is er een stijging geweest van meer dan 100% op de alternatieve munten. Deze stijging heeft weerstand gevonden op het $112 miljard niveau en is sindsdien op zoek gegaan naar steun.

Helaas worden dergelijke dalingen als pijnlijk ervaren, aangezien het vaak in een sneltreinvaart geschiedt. Echter, er is ook al een duidelijke steun gevonden, aangezien het $91 miljard niveau zorgde voor een bounce, mede ook door de kracht van Ethereum.

Op dit moment zit alles in een nauw gebied vast. Voor de alternatieve munten is er steun op $91 miljard, maar weerstand op $112 miljard en is er tijd voor wat kalmte. Een doorbraak boven $112 miljard leidt normaal gesproken tot een stijging naar $140 en mogelijk $250 miljard.

Het verliezen van het $91 miljard niveau zorgt voor een verdere daling en mogelijke testen op het $80 miljard niveau.

Scenario Bitcoin

Scenario Bitcoin koers
Bron: TradingView

Deze periode vind ik vrij vergelijkbaar met de periode van april en mei 2019. Een periode van relatieve consolidatie voordat de koers verder omhoog beweegt.

Het $9,450 niveau heeft voor duidelijke steun gezorgd, waardoor er een kenmerkende opwaartse trend gaande is. Ik acht het niet aannemelijk dat we onder dat niveau gaan vallen. Mocht dat wel gebeuren, dan is het eerstvolgende steunniveau $8,750 en verwacht ik verdere continuatie naar beneden.

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN