Rusland blockchain-stemsysteem

India gaat blockchain technologie gebruiken voor verkiezingen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De verkiezingscommissie van India heeft samengewerkt met IIT Madras om het gebruik van blockchain technologie toe te passen voor het stemmen tijdens verkiezingen. Dit volgens een bericht op Indiatvnews.

Het doel van de samenwerking is om de kiezers die ver weg van hun stemdistrict wonen, nog steeds hun stem uit te kunnen laten brengen zonder naar het stemlokaal te gaan.

Volgens het nieuwsbericht bevindt het project zich op dit moment in de fase van onderzoek en ontwikkeling met als doel een prototype te ontwikkelen.

Senior vice-verkiezingscommissaris Sandeep Saxena, die de blockchain technologie bij het project toelicht, zei het volgende:

“Het project is een tweeweg elektronisch stemsysteem dat zich in een gecontroleerde omgeving bevindt op speciale internetlijnen. Daarnaast is het ingeschakeld met biometrische apparaten en een webcamera”

Voor dit gehele proces betekent wel dat de kiezer zich een keer moet melden op een aangewezen locatie. Dit is meestal binnen een bepaalde periode voordat het stemmen daadwerkelijk begint.

Om van deze blockchain faciliteit gebruik te maken, is identificatie en autorisatie van de kiezer nodig. Hierna wordt een gepersonaliseerd e-stembiljet op basis van blockchain gegenereerd.

Hoe werkt het stemmen?

Nadat de kiezer een stem heeft uitgebracht wordt er een smart contract aangemaakt. De uitgebrachte stem zou dan veilig worden gecodeerd. Vervolgens zal een blockchain-hashtag [#] worden gegenereerd. Deze hashtag-melding wordt ontvangen door de kandidaten en politieke partijen.

Saxena voegde er verder nog het volgende aan toe:

“Stel dat er een Lok Sabha-verkiezing is en een Chennai-kiezer is op dat moment in Delhi. In plaats van terug te keren om in zijn of haar kiesdistrict te stemmen of de stemming te missen, kan de kiezer een vooraf aangewezen plek bereiken die door de EC is opgezet.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN