ConsenSys neemt broker-dealer Heritage Financial Systems over

ConsenSys, een groot blockchain-bedrijf opgericht door mede-oprichter van Ethereum (ETH) Joseph Lubin, heeft een Amerikaanse broker-dealer overgenomen, genaamd Heritage Financial Systems.

Heritage, een makelaar-dealer geregistreerd bij de SEC in de VS, is overgenomen door ConsenSys eigen makelaar-dealer, ConsenSys Digital Securities. ConsenSys ‘blockchain-aangedreven commerciële en financiële afdeling ConsenSys Codefi kondigde het nieuws op 4 februari aan.

Met de aankoop van Heritage wil ConsenSys zijn adviserende en makelaar-dealer-capaciteiten versterken, die op zijn beurt het bedrijf zullen helpen om blockchain technologie te implementeren voor het uitgeven van tokenized obligaties.

Emma Channing, een vertegenwoordiger van ConsenSys Digital Securities die de bemiddelingsinspanningen via Heritage zal coördineren, zei in een e-mail aan Cointelegraph het volgende:

“De overname zal de interne mogelijkheden van ConsenSys-makelaars versterken door gemeentelijke financiering toe te voegen, naast enkele andere lijnen aan onze bestaande lijn van private plaatsing bij Consensys Digital Securities.”

ConsenSys is met name van plan blockchain-technologie toe te passen om automatische obligatiebetalingen via smart contracts in te zetten en om uitgevende instellingen in staat te stellen bij te houden wie de schuld bezit. Bovendien wil ConsenSys via zijn Codefi-platform tokenized mini-muni-obligaties ontwikkelen om emittenten de mogelijkheid te bieden om effecten in kleinere coupures te verkopen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!