Grootste social media platform van Japan lanceert eigen cryptocurrency op Japanse markt

Het grootste social media platform van Japan, Line, heeft aangekondigd dat het zijn eigen cryptocurrency gaat verhandelen op de Japanse markt. De munt link (LNK) zal naar verluidt vanaf begin april verkrijgbaar zijn. Dit werd bekendgemaakt in een officieel persbericht.

Begin 2018 kwam het social media platform al eerder in aanraking met blockchain en cryptocurrency. Na veel onderhandelen met de Japanse toezichthouders, lanceerde Line in juli 2018 de Bitbox exchange. Echter hadden Japanse en Amerikaanse gebruikers geen toegang tot de cryptocurrency exchange.

In oktober 2018 lanceerde Line de Link (LNK) cryptocurrency. Deze werd gelist op Bitbox tegen verschillende handelsparen, zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Tether.

Thuisbasis Japan

Sinds de internationale lancering bereidt LVC, de dochteronderneming van Line die actief is op het gebied van digitale valuta en blockchain, zich voor op het uitrollen van de munten op de Japanse markt. Hiervoor is samengewerkt met de Japan Virtual Currency Exchange Association (JVCEA). De JVCEA is het Japanse zelfregulerende orgaan voor crypto exchanges. Het is formeel erkend door het Japanse Financial Services Agency (FSA).

Link zal volgens de aankondiging ook op de Bitmax cryptocurrency exchange te verhandelen zijn. Details hierover worden later bekendgemaakt.

Over LINK:

  1. Naam: LINK
  2. Ticker: LN
  3. URL: https://link.network/

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!