Benelux Crypto: Ethereum (ETH) koers analyse

Vandaag hebben we de Ethereum (ETH) koers op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse sluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

ETH/USDT 4-uur-grafiek

Ethereum koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

ETH/USDT daggrafiek

Ethereum koers daggrafiek
Bron: TradingView

Wanneer we kijken op de daily zien we dat ETH/USDT 5 dagen geleden is uitgebroken naar boven en nu terecht is gekomen boven de fib 0.786, die als support dient. Tegelijkertijd zien we ook dat we een parabolisch curve hebben gevormd en dat deze al vijf keer als support heeft gediend. Deze lijn houden we dus ook in de gaten.

Wat betreft de overige supports en resistances houden we de fibonacci-retracement levels aan. Historische data laat zien dat de fib. 0.5 een key-support en de fib 1.0 een key resistance is.

Wat we ook merken is dat er een overduidelijke bearish divergence heeft gevormd op de RSI. De Mac-D heeft een bearish-cross gemaakt maar deze heeft niet doorgezet. We vormen dus een “M” op de Mac-D van de daily, welk normaalgesproken (nadat deze voltooid is) eindigt in een bearish-cross en een overgang naar het rode gebied.

Op de Bollinger-Bands bevinden we ons al een tijdje op de bovenste band, dit wordt meestal gevolgd door een dump(je). 

Op de 4HR lijken we een “rising wedge” te vormen, deze driehoeken breken voornamelijk uit naar beneden. De Mac-D lijkt ook een bearish trend te hebben gevormd en wanneer we op de RSI kijken zien we een driehoekje dat de apex nadert. Dit betekent dus dat er binnenkort weer actieve price-actie zal plaatsvinden.

Verwachting short/mid- term:

Onze verwachting is dat we nog een kleine push naar de fib 1.0 toe zullen maken en zo de apex van de rising wedge en de parabolic curve naderen. Gezien de indicatoren verwachten we echter voorlopig niet dat we fib 1.0 / 190-195 USD zullen doorbreken. Dit zou dan kunnen leiden tot een break-down uit de rising wedge. Indien dit gebeurt is de fib 0.5 een key-support.

Een minder waarschijnlijke scenario is dat we de fib 1.0 en de bovenste lijn van de rising wedge doorbreken en daar een daily close boven maken. Indien dit gebeurt is er weinig resistance tot de $235!

MSdaan is mede-oprichter en technische analyst van de Benelux Crypto Trading Room. Het Telegram kanaal is te bereiken door hier te klikken, of klik op het plaatje hieronder.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!