3 redenen waarom Bitcoin boven de $9.000 uitbrak

Bitcoin (BTC) -prijs brak gisteren boven de $9.000, waardoor dit de tweede keer deze maand is dat is gebeurd. Maar nu is de vraag: Wat is de oorzaak van deze stijging?

Chinees nieuwjaar

Het nieuwe maanjaar heeft altijd effect op de Bitcoin-handelsvolumes, omdat Chinese handelaren een paar dagen vrij nemen om het te vieren. Dit ondanks dat cryptocurrency-handel technisch verboden is in China.

Arthur Hayes, CEO van BitMEX, voorspelde dat volatiliteit en handelsvolume ‘neus-duik’ zou nemen naarmate het nieuwe jaar naderde en hij kreeg zijn gelijk. In de week voorafgaand aan het nieuwe jaar daalden de dagelijkse volumes met 50% en de BTC-prijs volgde snel. De prijs daalde van $9.150 tot $8.325 op zondag.

Sinds het dieptepunt van zondag heeft het volume al bijna alle eerder verloren waarde herwonnen en de prijzen zijn gestaag gestegen.

Totale marktkapitalisatie is aan het stijgen

De afgelopen dagen is er winst geboekt in de hele cryptocurrency-markt. Met zoveel nieuw geld dat naar de markt stroomt, is het te verwachten dat Bitcoin-prijs hier ook van zou gaan profiteren.

De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency is met meer dan $17 miljard gegroeid in slechts 48 uur. Het is sindsdien in een bescheidener tempo blijven groeien, maar de $250 miljard komt steeds dichterbij. Het herwinnen van dit niveau zou een sterke indicator zijn dat de bear-trend is omgebogen en dat er opnieuw een bullish cyclus aan de gang is.

De halvering staat om de hoek

Naarmate februari steeds dichterbij komt, kan de markt niet anders dan historische gegevens te bekijken, wat de maand belicht als één van de meest positievere maanden voor Bitcoin. Dit geeft natuurlijk geen garanties, en in feite sluiten we januari af en hebben we, tot nu toe, de gebruikelijke trend van een bearish maand doorbroken.

Historische gegevens suggereren dus dat de halvering een positief effect zal hebben op de BTC-prijzen. Of dit al in de prijs van Bitcoin is verwerkt, wordt fel besproken. Als de prijzen echter blijven stijgen, kunnen we vaststellen dat FOMO het in beide gevallen tot een self-fulfilling prophecy maakt.

Bron: Bitcoinist

Wat denken jullie? Gaan we een goede februari tegemoet?

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!