Bitcoin halvering

De halvering kan het laatste zetje zijn dat Bitcoin nodig heeft

In de afgelopen decennia hebben centrale banken, zoals de Federal Reserve, de inflatie niet stabiel weten te houden en Bitcoin (BTC) kan wellicht profiteren van deze trend. Dit volgens een artikel dat vandaag op NewsBTC geplaatst werd.

Lagere inflatie dan de Federal Reserve

Volgens het bericht zal Bitcoin, na de aanstaande halvering, “economisch onbetwistbare redenen” hebben om een ​​legitieme concurrerende waardeopslag te worden ten opzichte van andere wereld valuta’s.

Deze halvering, de derde in de geschiedenis van de cryptocurrency, is bijzonder belangrijk, zegt econoom Peter C. Earle van het American Institute for Economic Research.

Bedenk dat het huidige percentage inflatie op jaarbasis voor Bitcoin tussen 3,7 procent en 3,8 procent ligt (gemiddeld worden er 144 blocks per dag gedolven, wat elke dag ongeveer 1.800 nieuwe BTC oplevert).

Na de halvering zal de Bitcoin inflatie gehalveerd worden en zal de munt theoretisch een lagere inflatie hebben dan de Federal Reserve (2 procent per jaar).

Het falen van de centrale banken

Ondanks inspanningen van de afgelopen tien jaar, heeft de Federal Reserve (en andere centrale banken) geprobeerd een inflatiepercentage te bewerkstelligen, echter zij zijn hierin gefaald; en zoals Earle benadrukt, laat zelfs een voorbijgaand overzicht van de geschiedenis zien dat “inflatie op de tweede plek staat, na oorlog, waarbij beschavingen worden verwoest”.

Ondanks deze mislukking zijn de centrale banken niet van koers veranderd. In feite zijn ze nog harder gaan inzetten op deze koers en omarmen zij beleidsmaatregelingen, zoals kwantitatieve versoepeling, om liquiditeit rechtstreeks in de economie te injecteren.

Dit in combinatie met het feit dat de Bitcoin halvering ervoor zorgt dat het inflatiecijfer lager gaat zijn dan die van de Federal Reserve, kan ervoor zorgen dat de Bitcoin koers een flinke boost gaat krijgen.

Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN