Volgens deze indicator staat de Bitcoin koers op het punt te ontploffen

De impact van de opwaartse trend is verder gegaan dan alleen het verschuiven van het beleggerssentiment, omdat het ook de technische sterkte van Bitcoin (BTC) aanzienlijk lijkt te hebben versterkt, waarbij het recent dieptepunt, van $6.400, steeds meer op een bodem lijkt.

Het belangrijkste is echter het feit dat de recente stijging een belangrijke technische indicator heeft toegestaan ​​om investeerders het teken te geven dat de cryptocurrency klaar is voor een parabolische rally.

De indicator die onlangs een ongelooflijk bullish teken heeft laten zien, is de direction movement index (DMI) van BTC. Deze indicator vergelijkt eerdere hoogtepunten en eerdere dieptepunten van een actief, om zo te berekenen in welke richting een actief waarschijnlijk zal gaan bewegen.

Deze indicator geeft nu aan dat Bitcoin een tussentijdse bodem heeft vastgesteld, een zeldzaam teken dat het afgelopen decennium slechts 3 keer is gesignaleerd, die elke keer op de voet werd gevolgd door een parabolische opwaartse trend.

Mohit Sorout, een partner bij Bitazu Capital, heeft dit in een recente tweet opgemerkt. Hij zei dat “beren zullen zeggen dat het is gephotoshopped”, terwijl hij verwijst naar een grafiek met het zeldzame teken, dat wordt gekenmerkt door een kruising tussen de positieve en negatieve directionele van de DMI bewegingslijnen.

Terwijl we de ongrijpbare DMI-crossover overwegen die Bitcoin zojuist heeft gepost, lijkt het erop dat de huidige rally in 2020 net is begonnen en kan resulteren in een nieuwe parabolische trendcyclus.

Gisteren plaatsten wij al een artikel waarin de populaire crypto-twitteraar, ‘Whale Panda‘, een Bitcoin (BTC) -prijsvoorspellingstabel naar had boven gehaald die in 2018 getekend is door Tradingview-gebruiker PentarhUdi. Ondanks dat het meer dan 2 jaar oud is, voorspelde PentarhUdi de prijsbewegingen van Bitcoin tot op heden feilloos en hij voorspelde een $70k Bitcoin in 2020.

Of beide voorspellingen uit gaan komen, is afwachten, maar wat denken jullie?

Heb je nog geen account bij Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!