SEC waarschuwt investeerders voor IEO’s

De SEC publiceerde dinsdag een beleggerswaarschuwing waarin potentiële beleggers werden gewaarschuwd voor het risico van initiële beursaanbiedingen of IEO’s.

In het bericht, gepubliceerd door het Office of Investor Education and Advocacy, adviseerde beleggers om “voorzichtig te zijn als een investering in een IEO wordt overwogen” omdat beloften rond dergelijke aanbiedingen “ten onrechte kunnen worden gebruikt om beleggers te verleiden met de valse beloftes van hoge rendementen in een nieuwe investeringsruimte.”

De SEC zei met name dat “IEO’s kunnen worden uitgevoerd in strijd met de federale effectenwetten en missen vaak beleggersbeschermingen tegen geregistreerde en vrijgestelde effectenaanbiedingen”.

Met betrekking tot de vraag of een IEO een aanbod van effecten vormt, trok de toezichthouder een lijn naar haar beoordeling van initiële muntaanbiedingen of ICO’s, en de omstandigheden waaronder aangeboden tokens als effecten konden worden beschouwd. De SEC verklaarde:

“Zoals in het geval van ICO’s, afhankelijk van de feiten en omstandigheden van het aanbod, kan het aanbod betrekking hebben op het aanbieden en de verkoop van effecten. Dit betekent dat de IEO onderworpen kan zijn aan registratievereisten die van toepassing zijn op aanbiedingen onder de federale effectenwetgeving. Onder andere dingen, registratie betekent dat het bedrijf, dat het digitale activum aanbiedt, belangrijke informatie over zichzelf, zijn bedrijf, het aangeboden digitale activum en de voorwaarden van het aanbod aan beleggers moet verstrekken.”

Het bureau ging verder met:

“Elk aanbod dat beweert de federale effectenwetgeving te vermijden omdat het aangeboden wordt op een internationaal handelsplatform maar wel personen uit de Verenigde Staten toestaat te beleggen, is een rode vlag.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!