Bitcoin Nieuws

CME Bitcoin futures-opties behaalt $2,3 miljoen volume

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Zoals gisteren gemeld zijn de Bitcoin futures-opties van Chicago Mercantile Exchange (CME) gisteren live gegaan en we kunnen wel zeggen dat ze goed van start zijn gegaan, met een handelsvolume van 55 contracten in de openingssessie. Dat komt neer op een notioneel volume van ongeveer $2,3 miljoen (of 275 Bitcoin), met elk contract ter waarde van 5 BTC.

Wat zijn opties?

Een optiecontract is een derivaat op basis van de waarde van een onderliggend instrument dat het recht geeft, maar niet de verplichting, om het gespecificeerde bedrag van de onderliggende waarde op of vóór de vervaldatum te kopen of verkopen. Een call-optie geeft de houder het recht om te kopen, terwijl de put-optie de houder het recht geeft om te verkopen.

Betere start dan Bakkt

Institutioneel handelsplatform Bakkt, een dochteronderneming van Intercontinental Exchange, lanceerde Bitcoin-opties op 9 december, met zeer weinig actie op de eerste dag. Het handelsvolume van de lanceringsdag van CME was bijna het dubbele van het gemiddelde dagelijkse volume dat sindsdien op Bakkt werd waargenomen.

Optievolumes op de CME kunnen ook snel stijgen, omdat het een robuuste en liquide onderliggende futuresmarkt heeft.

Tim McCourt, directeur van CME Group, zei het volgende in een LinkedIn-bericht:

“Succesvolle optieproducten vereisen een robuuste en liquide onderliggende futuresmarkt. Onze CME Bitcoin-futures zijn de afgelopen twee jaar snel geëvolueerd tot één van de meest liquide, beursgenoteerde Bitcoin-derivatenproducten ter wereld, met een gemiddelde van bijna 6.400 contracten (gelijk aan 31.850 Bitcoin) ) die elke dag verhandeld werden in 2019.”

CME’s Bitcoin-futurescontracten waren getuige van een verhoogde deelname in de dagen voorafgaand aan de lancering van opties. Het aantal open posities van handelaren, bekend als open interest, steeg in de eerste vier handelsdagen van het jaar tot meer dan 5.000 contracten (gelijk aan meer dan 25.000 Bitcoin).

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN