CME krijgt goedkeuring en lanceert Bitcoin futures-opties

De Chicago Mercantile Exchange (CME) heeft de nodige goedkeuring van de regelgevende instanties gekregen en heeft vanaf vandaag, 13 januari, Bitcoin (BTC) futures-opties gelanceerd. Dit volgens een aankondiging die op de officiële website van CME geplaatst is.

CME kondigde in november 2019 zijn plannen aan om opties op Bitcoin futures te introduceren. Volgens CME werd het nieuwe product aangekondigd in antwoord op de groeiende interesse in cryptocurrencies en de vraag van klanten naar tools om de exposure aan Bitcoin te beheren.

De lancering van de Bitcoin futures-opties van CME volgde direct na de wettelijke goedkeuring die de beurs eerder vandaag ontving.

Groeiende markt

Volgens geaggregeerde volumegegevens voor Bitcoin-futuresproducten van analist Skew Markets, overschreed het wereldwijde handelsvolume in futures alleen al op 8 januari de $20 miljard.

Ondertussen is CME naar verluidt de derde wereldwijde speler, op het gebied van derivaten, die de handel in opties op Bitcoin-futures lanceert. De beurs werd blijkbaar verslagen door cryptocurrency derivatenbeurs FTX die stilletjes Bitcoin-opties lanceerde op 11 januari.

Zoals eerder gemeld, is het digitale activaplatform Bakkt, van de Intercontinental Exchange (ICE), de eerste beurs die Bitcoin-opties in de Verenigde Staten lanceerde.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!