Tata Consultancy Services lanceert blockchain-app-ontwikkelingskit

De Multinationale IT-services organisatie Tata Consultancy Services (TCS) heeft een blockchain-app-ontwikkelingskit (DevKit) gelanceerd. Dit volgens een aankondiging die gepubliceerd werd door TCS op maandag 16 december.

Volgens de aankondiging is de nieuwe Quartz DevKit een low-code webgebaseerde, geïntegreerde ontwikkelingsomgeving, die bedrijven in staat stelt snel en eenvoudig applicaties op een zelf gekozen blockchain te bouwen en te implementeren.

De DevKit biedt uitbreidbare, vooraf gebouwde sjablonen voor platformconfiguratie, beheer, implementatie, platformbeveiligingsverificatie, codering, node, identiteit en gebruikersbeheer. Het bedrijf beweert dat programmeurs hierdoor 40% sneller smart contracts kunnen schrijven dan zonder DevKit. Global Quartz head bij TCS Ramgopal Vivekanand gaf het volgende aan:

“Veel van onze klanten, in verschillende sectoren, maken gebruik van blockchain technologie om wrijvingsloze transacties in hun uitgebreide ecosysteem tot stand te brengen. We hebben de Quartz DevKit ontwikkeld om hun teams te helpen snel hoogwaardige pilots samen te stellen met behulp van smart contracts, op elk platform en met minder coderingsinspanning. We hebben zeer positieve feedback ontvangen van onze pilotklanten en stellen de DevKit graag op grote schaal beschikbaar voor gebruik.”

De DevKit maakt deel uit van de Quartz-oplossing, naast de Quartz Gateway, die de integratie van bestaande oplossingen met blockchains en de ecosysteembeheer- en monitoringstool van het Quartz Command Center mogelijk maakt. Quartz noemt Hyperledger, Ripple, Corda (van R3) en Ethereum als ondersteunde blockchains.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!