China levert 66% van alle Bitcoin-hashrate

Chinese Bitcoin-miners hebben hun aandeel in de wereldwijde hashrate uitgebreid. Momenteel hebben zij tweederde van de verwerkingskracht van Bitcoin (BTC) in handen. Dit meldde Reuters op woensdag 11 december, onder verwijzing naar een onderzoek van CoinShares.

Momenteel beheersen Chinese miners ruim 66% van Bitcoin-hashrate. Het Chinese aandeel steeg van 60% in juni en heeft het hoogste punt bereikt sinds CoinShare het in 2017 begon te volgen.

Chris Bendiksen, hoofd van onderzoek bij CoinShare, suggereerde dat de groei zou kunnen komen door het gebruik van meer geavanceerde mining apparatuur door Chinese miners.

Momenteel behoren in China gevestigde bedrijven, zoals Bitmain en MicroBT, tot de grootste producenten van mining apparatuur, zoals ASIC’s. Elders heeft Canaan, de op één na grootste fabrikant van Bitcoin mining hardware, een initiële openbare aanbieding (IPO) van $90 miljoen uitgevoerd, wat suggereert dat beleggers veel interesse in miners hebben.

Bendiksen zei dat deze situatie de Chinese miners goed uit komt. Hij zei het volgende:

“Dit komt de Chinese mining industrie ten goede. Als u de eerste bent om uw aandeel van het hashrate te vergroten en u kunt dat doen vóór uw concurrenten, dan is dat over het algemeen goed.”

Chinese fabrikanten van Bitcoin mining hardware willen hun aanwezigheid uitbreiden. Onlangs kondigde Bitmain aan dat het samenwerkt met met crypto mining consultants Bit5ive en Fastblock om uit te breiden in Zuid-Amerika.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!