Microsoft Azure kondigt blockchain token en data management service aan

Microsoft Azure heeft nieuwe tokenization en blockchain data management services aangekondigd. Dit volgens een publicatie die op vrijdag 6 december geplaatst werd door het bedrijf.

Azure Blockchain Tokens

Azure Blockchain Tokens is bedoeld om het maken en het beheren van tokens, die voldoen aan de industrienormen, te vereenvoudigen. Het bedrijf biedt ook vooraf gebouwde sjablonen voor algemeen gebruik en host een galerij voor sjablonen die zijn gemaakt door partners en die naar verwachting in de toekomst zullen worden toegevoegd. De aankondiging ging als volgt:

“Met dit nieuwste aanbod kunnen we klanten nu een end-to-end ervaring bieden door eenvoudig tokens, voor fysieke of digitale activa, te creëren en te beheren via Azure Blockchain Tokens (preview), naast het beheren van het blockchain-netwerk zelf via Azure Blockchain Service.”

Blockchain data manager

De andere aangekondigde service, blockchain data manager, een nieuwe Azure Blockchain Service-functie, is ontworpen om gebruikers in staat te stellen blockchain-grootboekgegevens vast te leggen, te transformeren en te decoderen (als deze zijn gecodeerd) en aan meerdere bronnen te leveren. Volgens de aankondiging vereenvoudigt deze nieuwe functionaliteit “de omslachtige taak om bestaande applicaties te integreren met gegevens die zich op een blockchain-grootboek bevinden.”

Daarnaast kondigde zij aan dat Corda Enterprise zich aangesloten heeft als een extra gedistribueerde grootboektechnologie die beschikbaar is binnen de service.

Microsoft is druk bezig

Vorige week kondigde Microsoft Azure ook niet-fungibele blockchain-tokens “Azure Heroes” aan, gericht op het belonen van zijn ontwikkelaarsgemeenschap. Daarnaast kondigde het bedrijf eerder deze maand, in samenwerking met Eidos en Fabled Lands, al aan dat zij samen een blockchain kaartspel, op basis van een bestseller gamebook “The Way of the Tiger”, aan het ontwikkelen zijn. Het boek was een bestverkopende klassieker in de jaren 1980.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!