Azure Blockchain Tokens

Microsoft, Eidos en Fabled Lands ontwikkelen blockchain kaartspel

Microsoft, Eidos en Fabled Lands ontwikkelen samen een blockchain kaartspel op basis van een bestseller gamebook, genaamd The Way of the Tiger. Het boek was een bestverkopende klassieker in de jaren 1980. Dit volgens een persbericht dat op 1 november werd aangekondigd.

Het nieuwe gamebook zal ‘Arena of Death’ heten en de spelers zullen tegen elkaar vechten met fantasiekaartgevechten. Hierbij kun je gebruik maken van de functies uit het originele gamebook.

Jamie Thomson kiest ervoor om blockchain technologie te gebruiken omdat het beter past bij wat hij probeert te bereiken dan een originele videogame. Hij zei het volgende:

“We gingen de serie opnieuw lanceren in een computergame indeling en met de blockchain technologie is zoveel mogelijk. Stel je voor dat je Magic the Gathering speelt en je een kaart bezit, waarvan je weet dat hij echt van jou is. Of als we zeggen dat er slechts 100 edities van een item zijn, dan weet je, er zijn maar echt 100 edities”

In de afgelopen twee jaar is het concept van het bezitten van zogenaamde non-fungibele tokens als onderdeel van de gaming wereld steeds populairder geworden. Het bedrijf is van plan om non-fungibele tokens (NFT) op de Vechain-blockchain te gebruiken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN