Digitale valuta

Russische inlichtingendienst heeft ruim $450 miljoen aan cryptocurreny verkregen

Volgens een nieuw onderzoek van de Russische tak van de BBC is er ruim $450 miljoen aan verloren cryptocurrency, van de falliet verklaarde cryptocurrency-exchange WEX, naar een fonds van de Russische inlichtingendienst, Federal Security Bureau (FSB) gegaan.

In juli werd Dmitri Vasilyev, voormalig CEO van WEX, gearresteerd in Italië. In april 2019 werd Vasilyev het onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek door de politie in de stad Almaty in Kazachstan, omdat de vermeende verdachte werd beschuldigd van het misleiden van een lokale investeerder voor een bedrag van $20.000 via WEX-exchange.

Het recente onderzoek, dat op vrijdag 15 november geplaatst werd, van de BBC naar de BTC-e crypto-exchange zaak, waarin mede-oprichter Alexander Vinnik beschuldigd wordt van fraude en witwassen van maar liefst $4 miljard aan Bitcoin (BTC) in de loop van zes jaar, heeft nieuwe details onthuld die naar verluidt de verloren cryptocurrency aan de FSB linkt.

De BBC heeft audiobestanden verkregen die naar verluidt een persoon genaamd Anton, vermoedelijk voormalig FSB-officier Anton Nemkin, linkt met Aleksey Bilyuchenko, een mede-oprichter van BTC-e, en Konstantin Malofeyev, die naar verluidt achter de verkoop van WEX stond, een spin-off van het onrustige BTC-e.

Tijdens een zakelijke bijeenkomst in 2018 zou Anton Bilyuchenko naar verluidt hebben gevraagd om de cold wallets met crypto-activa van WEX aan hem over te dragen. Na de vermeende overdracht werd Bilyuchenko afgeleverd bij een FSB-afdeling in Moskou, waar verschillende officieren in burger hem ondervroegen over WEX.

De volgende dag zou Anton naar verluidt hebben geëist dat Bilyuchenko alle cryptocurrency over zou dragen die in de portefeuilles van WEX opgeslagen was, en verklaarde dat de activa aan het ‘fonds van FSB van Rusland’ zouden worden gegeven. Op dat moment bevatten de portefeuilles $450 miljoen aan cryptocurrency, waarvan een deel van klanten van de beurs was.

Bilyuchenko stemde uiteindelijk in met het overmaken van het bovengenoemde bedrag. De gegevens van Blockchain.com en Explorer.Litecoin.net gaven aan dat 30.000 Bitcoin (BTC) en 700.000 Litecoin (LTC) overgedragen werd van de, op dat moment gelijk aan $350 miljoen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN