ECB Libra

Bitcoin is niet echt volgens voormalige president van de Europese Centrale Bank

De voormalige president van de Europese Centrale Bank, Jean-Claude Trichet, heeft aangegeven dat hij twijfelt of cryptocurrencies in de toekomst het nieuwe geld worden. Dit meldde South China Morning Post op 10 november.

Trichet zei tijdens een paneldiscussie op de 10e jaarlijkse conferentie van Caixin in Beijing het volgende:

“Ik ben sterk tegen Bitcoin (BTC) en ik denk dat we te snel tevreden zijn. De cryptocurrency zelf is niet echt en heeft niet de kenmerken die een valuta moet hebben.”

De voormalige president die de ECB van 2003 tot 2011 leidde, voegde eraan toe:

Het kopen van cryptocurrencies is in veel opzichten pure speculatie. Zelfs als de cryptocurrency gebaseerd wordt op onderliggende activa, dan nog observeer ik veel speculatie. Het is gewoon niet gezond.”

De kritiek van Trichet geeft de bezorgdheid aan die de wereldwijde centrale banken delen over de dreiging van Bitcoin en cryptocurrencies. Dit vanwege decentralisatie van traditionele valuta, verstoring van het wereldwijde financiële systeem en belemmering voor monetaire autoriteiten bij het beheersen van de waarde van geld.

Recent schreven we een artikel waarin de Europese Centrale Bank volgens een conceptdocument van de Europese Unie, wellicht een eigen digitale valuta moeten overwegen. Lees ons artikel hier!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN