De centrale bank

Europese Centrale Bank zou wellicht een digitale valuta moeten overwegen

De Europese Centrale Bank zou volgens een conceptdocument van de Europese Unie, wellicht een eigen digitale valuta moeten overwegen. Dit meldde Reuters in een artikel op 5 november.

Er komen verschillende zaken aan bod in het conceptdocument. Er wordt bijvoorbeeld aangegeven dat er een gemeenschappelijke aanpak moet komen voor cryptocurrencies. Daarnaast wordt duidelijk gemaakt dat riskante projecten verboden moeten worden.

Goedkeuring conceptdocument

Volgende maand kan het conceptdocument al goedgekeurd worden. Mocht dit gebeuren, dan kan dit wellicht grote gevolgen hebben. Volgens Reuters kan de goedkeuring ervoor zorgen dat een dergelijke wet zou kunnen escaleren tot een EU-regelgevende campagne tegen cryptocurrencies.

“De ECB en andere centrale banken van de EU zouden nuttig de kansen en uitdagingen van het uitgeven van digitale valuta’s van centrale banken kunnen onderzoeken, onder meer door concrete stappen daartoe te overwegen.”

Het concept wordt vrijdag besproken door de EU-ministers van Financiën. Het perspectief wordt op 5 december wordt gepresenteerd.

Turkije gaat digitale lira testen

Eerder schreven we al een artikel waarin de Turkse president Erdoğan heeft bepaald dat de regering in 2020 een, door de centrale bank uitgegeven, digitale valuta (CBDC) moet gaan testen. Klik hier voor het hele artikel.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN