Power Ledger

Power Ledger gaat samenwerken met Australische energieleverancier

Het Australische blockchain-energiebedrijf Power Ledger is een samenwerking aangegaan met een lokale energieleverancier om zijn technologie in Zuid-Australië uit te rollen. Dit volgens een artikel dat op vrijdag 8 november op Cointelegraph verscheen.

Met de op blockchain gebaseerde software van Power Ledger kunnen Australiërs hun overtollige zonne- en batterijopslag bundelen in een virtuele energiecentrale voor meer controle en beheer over hun energie.

In deze samenwerking zal Power Ledger zijn blockchain-gebaseerde virtuele handelsapplicatie, genaamd de Virtual Power Plant (VPP), integreren in een commercieel aanbod van de Australische energieleverancier, Powerclub.

Door gebruik te maken van VPP kunnen Powerclub-leden hun netto zonne- en batterijopslag poolen. VPP is een cloudgebaseerde en gedistribueerde energiecentrale, die is ontworpen om de stroomopwekking te verbeteren en voor energiehandel te zorgen. Gebruikers kunnen zo zonne-energie verkopen, tijdens periodes van hoge elektriciteitsvraag en prijsstijgingen.

Net als andere recente initiatieven van Power Ledger is het nieuwe project bedoeld om gebruikers toegang te geven tot groothandelsprijzen voor elektriciteit en de jaarlijkse energiekosten te verlagen. Hierdoor zullen Australiërs meer controle krijgen over wanneer ze energie gebruiken en hoeveel ze betalen, waardoor extra verborgen kosten en heffingen worden vermeden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie