Man uit California klaagt AT&T aan vanwege scam van $1,8 miljoen en cryptocurrencies

Seth Shapiro is woonachtig in Californië en heeft een rechtszaak aangespannen tegen AT&T. Het bedrijf is een gigantische aanbieder van draadloze diensten. Seth beweert dat medewerkers van het bedrijf hielpen bij het plegen van een SIM-swap die resulteerde in diefstal van in totaal meer dan $1,8 miljoen, waaronder cryptocurrencies. De klacht werd ingediend op 17 oktober.

Tijdens de rechtszaak werd beweerd dat medewerkers van AT&T tussen 16 en 18 mei de toegang tot de mobiele telefoon van Shapiro hebben overgedragen aan externe hackers:

“AT &T werknemers hebben onbevoegde toegang tot het AT&T-draadloze account van Dhr. Shapiro gekregen. Ze hebben zijn persoonlijke gegevens bekeken en de controle overgedragen aan een telefoon die wordt beheerd door externe hackers in ruil voor geld. De hackers gebruikten vervolgens hun controle over het AT&T draadloze nummer van Mr. Shapiro om toegang te krijgen tot zijn persoonlijke en financiële accounts. Zo konden ze meer dan $1,8 miljoen stelen.”

Het document vermeldt dat deze acties de hackers ook toegang gaven tot de persoonlijke accounts van Shapiro op verschillende cryptocurrency exchanges:

“Terwijl derden controle hadden over het draadloze AT&T nummer van de heer Shapiro, gebruikten ze die controle om toegang te krijgen tot de wachtwoorden voor verschillende accounts. Deze wachtwoorden hebben ze meteen gewijzigd waardoor ze toegang kregen tot verschillende cryptocurrency exchanges zoals KuCoin, Bittrex, Coinbase, en nog veel meer.”

De eiser beweert ook in het bezit te zijn van chatlogs waarin AT&T-werknemers en hackers bespreken hoe het gestolen geld moet worden verduisterd. Volgens hem heeft de telecomreus verschillende wetten van de staat Californië geschonden. Wat de uitkomst van het verhaal zal zijn hopen we snel te horen!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!