Bitcoin wallet Electrum gaat het Lightning Network ondersteunen

De belangrijkste Bitcoin wallet-software, genaamd Electrum, zal vanaf volgende release het Lightning Network (LN) ondersteunen. Dit volgens het officiële van Twitter-account van Electrum die op maandag 14 oktober geplaatst werd.

De tweet vertelde ons het volgende:

“De volgende release van Electrum ondersteunt Lightning-betalingen. Onze lightning node implementatie is samengevoegd met de master branch van Electrum.”

Electrum bevestigde ook dat de wallet een nieuwe implementatie zal gebruiken, ontwikkeld in eigen huis, die geschreven is in Python.

Zoals wij vorige maand meldde, heeft LN-ontwikkelaar Rusty Russel destijds de volledige openbaarmaking van de in augustus ontdekte kwetsbaarheid van het netwerk gepubliceerd. Deze kwestbaarheid zou, indien geëxploiteerd, tot diefstal van fondsen kunnen leiden.

Russel gaf echter ook later in de maand een oplossing voor het probleem aan en dat c-lightning-versies 0.7.1 en hoger het proces correct uitvoeren en spoort gebruikers aan om de oudere versies van hun Lightning-nodes te upgraden.

Tevens plaatsten wij vorige week een artikel waarin duidelijk werd dat één van de ontwikkelaars van het Bitcoin Lightning Network (BTC) $8 miljoen aan financiering binnengehaald had en dat één van die partners een bank is die gedeeltelijk in handen is van de Franse staat.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!