Bitcoin Lightning Network

Australische softwareprogrammeur waarschuwt voor problemen in Bitcoin Lightning Network

De Australische softwareprogrammeur en Bitcoin (BTC) Lightning Network-codeur Rusty Russell waarschuwde gebruikers dat “beveiligingsproblemen zijn gevonden in verschillende Lightning-projecten”. Deze problemen zouden voor het verlies van geld kunnen zorgen. Dit meldde Russel in een tweet op 30 augustus.

In zijn tweet waarschuwde hij de operators van LN-nodes om hun software zo spoedig mogelijk bij te werken. Volgens het bericht heeft zijn waarschuwing betrekking op alle versies van c-lightning.

Opvallend is dat blockchain-ontwikkelaar Blockstream eerder deze maand de release van versie 0.7.2 van zijn BTC-schaalbaarheidssoftware c-lightning heeft bekendgemaakt.

In een door PGP ondertekend bericht gepubliceerd op het domein van Linux Foundation waarschuwt Russell gebruikers nadrukkelijk voor beveiligingsproblemen en belooft dat er in de toekomst meer details zullen worden vrijgegeven:

“Volledige details worden binnen 4 weken (27-09-2019) vrijgegeven, voer een upgrade voor die tijd uit.”

Het Lightning Network is een extra laag boven op bitcoin die zo goed als ongelimiteerd hoeveelheden transacties aan kan tegen een enorme lage prijs. Wil je bitcoins verzenden dan kan het erg lang duren voordat het bij de gewenste persoon aankomt. Ook de transactiekosten voor een goedkope betaling zijn vaak duurder dan de betaling zelf. En vanuit deze redenen is het Lightning Network ontstaan.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie