Binance gaat samenwerken met Coinfirm

De grote cryptocurrency-beurs Binance gaat samenwerken met crypto-analyse startup Coinfirm om de naleving van anti-witwaspraktijken (AML) te verbeteren. Dit in een poging om de naleving van Binance met de AML-regels van de Financial Action Task Force (FATF) te stroomlijnen. Dit volgens een persbericht dat op donderdag 3 oktober gepubliceerd werd.

De nieuwe maatregelen van de FATF vereisen onder andere dat cryptocurrency-exploitanten de identiteit van verzenders en ontvangers van cryptofondsen vaststellen en maatregelen treffen om illegale activiteiten te voorkomen.

Binance zei het volgende over de samenwerking:

“Binance zal het blockchain-agnostische AML-platform van Coinfirm integreren in zijn cryptocurrency exchange, die gebruikers vanuit meer dan 180 landen en regio’s, voorziet van veilige handel en naleving van de FATF-richtlijnen voor cryptocurrency-beurzen van over de hele wereld. Coinfirm’s real-time risico score analyse, alarts en onderzoekssysteem, gebouwd op een blockchain agnostisch platform, zal Binance helpen witwaspogingen te dwarsbomen en de beurs in staat stellen snel geïnformeerde beslissingen te nemen over transacties, om zo de crypto-economie als geheel beter te beschermen.”

Jeff Horowitz, chief compliance officer bij Coinbase, zei het volgende over de intentie van de FATF om de controle over cryptocurrency-beurzen te versterken:

“Ik begrijp waarom de FATF dit wil doen. Maar het toepassen van bankregelgeving in deze branche kan meer mensen ertoe aanzetten transacties van persoon tot persoon uit te voeren, wat zou resulteren in minder transparantie voor wetshandhaving.”

Wil je traden in cryptocurrencies, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. ?

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!