Contact-traceringsapplicatie Google Apple

FATF wijzigingen zorgen ervoor dat exchanges jouw moeten gaan delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De nieuwe Financial Action Task Force (FATF) standaarden, die vrijdag zijn vrijgegeven, bevatten de eis dat virtuele activadienstverleners (VASP’s), inclusief crypto-uitwisselingen, informatie over hun klanten aan elkaar moeten doorgeven bij het overboeken van fondsen tussen de bedrijven. Dit volgens een publicatie die op vrijdag 21 juni op CoinDesk geplaatst is.

De definitieve aanbeveling:

“Verkrijg de juiste informatie over de afzender (en ontvanger) en sla deze op. Verstuur vervolgens deze informatie, indien nodig, aan de begunstigde instelling(en). Verder moeten landen ervoor zorgen dat begunstigde instellingen … vereiste (niet noodzakelijk juiste) informatie over de initiator verkrijgen en opslaan. Daarnaast moeten zij ook vereiste en juiste informatie over de begunstigde verkrijgen en opslaan.”

Onder de nieuwe richtlijn moet de volgende informatie, bij elke overboeking, gedeeld worden:

- (i) de naam van de opdrachtgever (d.w.z. de verzendende klant);

- (ii) het accountnummer van de opdrachtgever die gebruikt wordt om de transactie te verwerken (bijvoorbeeld een wallet);

- (iii) het fysieke (geografische) adres van de afzender, of het nationale identiteitsnummer, of klantidentificatienummer (d.w.z. geen transactienummer) dat op unieke wijze de afzender identificeert aan de ordenende instelling, of geboortedatum en -plaats;

- (iv) naam van de begunstigde; en

- (v) accountnummer van de begunstigde wanneer een dergelijke account wordt gebruikt om de transactie te verwerken (bijvoorbeeld een wallet).

Lees de volledige wijzigingen op de website van de FATF door hier te klikken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN