Google Trends Bitcoin Halvening

Google zoekopdrachten naar recessie steeg enorm

Volgens de gegevens van Google-zoektrends begint de paniek omtrent een recessie zich nu ook onder het grote publiek te verspreiden. Het zoekvolume voor het woord ‘recession’ (de Engelse vertaling voor recessie) schoot half augustus omhoog toen de beurs daalde. De zoekgegevens van Google schoot van drie punten naar 100 in twee weken. Dit volgens een artikel dat op dinsdag 27 augustus op CCN geplaatst werd.

Google zoekt naar recessie

Bron: Google Trends

Google trendgegevens onthullen dus een grote piek voor de zoekterm ‘recession’ sinds half augustus. De gegevens over een langere tijdslijn laten zien dat het zoekvolume bijna het hoogtepunt van 2008/2009 bereikte.

Naast het feit dat de zoekterm ‘recession’ gestegen is, zijn gerelateerde zoektermen ook enorm gestegen, zoals:

  • ‘what to invest in during a recession’
  • ‘what does a recession mean for housing’
  • ‘how to survive a recession’

De wereld maakt zich dus op voor een nieuwe recessie, echter kan dit voordelig zijn voor veilige havens, zoals goud en Bitcoin.

Zoals eerder gemeld staat goud op het hoogste punt in zes jaar, omdat de kans dat de Federal Reserve en andere centrale banken hun monetaire beleid zullen blijven versoepelen, steeds groter wordt. Het doel hiervan is om de groei te ondersteunen, die werd beïnvloed door de langdurige handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Eerder deze maand plaatsten wij al een artikel waarin wij aangaven hoe interessant Bitcoin is ten opzichte van goud. Ben je benieuwd naar dit artikel? Klik dan hier.

Daarnaast adviseerde de welbekende investeringsbank Goldman Sachs beleggers om gebruik te maken van de huidige koersdip van Bitcoin.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN