Cryptocurrencies zullen goudprijs verhogen

De ervaren belegger, Mark Mobius, suggereert dat cryptocurrencies de goudprijs zullen verhogen. Dit volgens een artikel dat op dinsdag 20 augustus op Cointelegraph geplaatst werd.

Hij legde het volgende uit in een interview met BNN Bloomberg:

“Je hebt al deze valuta’s en nieuwe valuta komen in het spel. Ik noem ze ‘psychovaluta’s’, omdat het een kwestie van vertrouwen is, of je nu in Bitcoin gelooft of in één van de andere digitale valuta’s. Ik denk dat er met de opkomst daarvan een vraag zal zijn naar echte, harde activa, en dat is goud.”

Hij legde ook uit dat hij er diep van overtuigd is dat recente veranderingen in het monetaire beleid de opkomst van goud zullen helpen. Hij zei:

“Het vooruitzicht op de lange termijn van goud is omhoog, omhoog en omhoog, en de reden waarom ik dit zeg is omdat de geldvoorraad omhoog, omhoog en omhoog gaat. Ik denk dat je eerlijk gezegd op elk niveau moet kopen.”

Goudprijs blijft stijgen

Vandaag staat goud op het hoogste punt in zes jaar, omdat de kans dat de Federal Reserve en andere centrale banken hun monetaire beleid zullen blijven versoepelen, steeds groter wordt. Het doel hiervan is om de groei te ondersteunen, die werd beïnvloed door de langdurige handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Bovendien, aangezien de Amerikaanse schatkistmarkt aangeeft dat er waarschijnlijk een recessie komt, beschouwen beleggers goud als een veilige haven. Mobius adviseerde om ten minste 10% van je geld in goud te hebben. Hij verwacht ook dat centrale banken de geldhoeveelheid blijven uitbreiden en rentes blijven verlagen.

Eerder deze maand plaatsten wij al een artikel waarin wij aangaven hoe interessant Bitcoin is ten opzichte van goud. Ben je benieuwd naar dit artikel? Klik dan hier.

Daarnaast adviseerde de welbekende investeringsbank Goldman Sachs beleggers om gebruik te maken van de huidige koersdip van Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!