Goldman Sachs adviseert om Bitcoin te kopen

De welbekende investeringsbank Goldman Sachs heeft beleggers aanbevolen om gebruik te maken van de huidige koersdip van Bitcoin. Dit volgens een nieuwsbericht dat op maandag 12 augustus op CoinDesk geplaatst werd.

In een notitie van een analist, waarvan een deel maandag werd getweet door @zhusu (mede-oprichter en CEO van Three Arrows Capital) zei de bank dat haar korte termijn verwachting voor Bitcoin (BTC) $13.971 is, en dat beleggers zouden moeten overwegen om de dips te kopen.

De bank zei dat, op basis van haar Elliott Wave-analyse, BTC support zou vinden rond $11.094, en dat er ruimte is voor een beweging omhoog richting de $12.916 en de $13.971.

De notitie zei:

“Een dergelijke retractie van $12.916-$13.971 moet worden gezien als een kans om te kopen op de zwakte, zolang het niet verder zakt dan $9.084.”

Opgemerkt moet worden dat de prijzen die worden gebruikt voor de analyse geen weekendprijzen omvatten en waarschijnlijk afkomstig zijn van gegevens uit de futures-markt.

Eerder plaatsten wij al een bericht waarin wij vertelden dat, volgens sommige zogeheten Bitcoin-maximalisten, Bitcoin op weg is om het goud van de toekomst te worden. Ze gaan zelfs zo ver te stellen dat de digitale munt na verloop van tijd de wereldreservemunt kan worden en dus de Amerikaanse dollar gaat vervangen.

Ben je nieuwsgierig naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!