Walmart dient blockchain patenten in

Walmart heeft een patentaanvraag ingediend voor een drone-communicatiesysteem dat is gebaseerd op blockchain technologie. Dit volgens een artikel dat op donderdag 15 augustus op Cointelegraph geplaatst werd.

De Amerikaanse retailgigant heeft zijn patent aangevraagd bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO) op 1 augustus. Het depot beschrijft een systeem dat de operationele parameters van een drone codeert en opslaat. Die informatie wordt vervolgens doorgegeven aan een andere drone, die deze parameters ontcijfert, leest en vervolgens configureert.

In wezen zou het systeem moeten zorgen voor voertuig-tot-voertuig communicatie tussen onbemande drones, mesh communicatienetwerken en machines toestaan ​​zich bewust te zijn van elkaars locatie en positie.

Walmart is sinds minstens 2017 bezig met het patenteren van blockchain-oplossingen voor drones. Zoals eerder gemeld door Cointelegraph, diende Walmart al in mei 2017 een patentaanvraag in bij de USPTO voor een systeem van “onbemande luchtlevering op beveiligde locaties”.

Vorig jaar plaatsten wij al een bericht waarin Walmart, en zijn dochterbedrijf Sam’s Club, zijn leveranciers van bladgroenten ging verplichten om een volgsysteem te implementeren op basis van blockchain technologie.

Walmart’s eigen cryptocurrency

De retailgigant heeft ook eerder deze maand een aanvraag ingediend voor zijn eigen cryptocurrency.

Deze aanvraag werd op 1 augustus ingediend en is te vinden onder aanvraagnummer: 20190236564 en luidt:

“Systeem en methode voor digitale valuta via blockchain.”

De beschrijving van het patent is onder andere:

“Eén digitale munteenheid genereren door de ene digitale munteenheid aan een reguliere valuta te koppelen; het opslaan van informatie van de ene digitale munteenheid in een block van een blockchain; die ene digitale munteenheid kopen of betalen.”

Walmart gaat verder met aangeven dat het voorgestelde digitale valutaproject een nul- of lage fee plaats biedt om als store-of-value te dienen. Daarnaast geven zij aan dat de currency gemakkelijk kan worden ingewisseld en geconverteerd om geld op te slaan bij geselecteerde retailers of partners. Zulke rekeningen kunnen zelfs rentedragend zijn, voegt het dossier eraan toe.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!