Shinhan bank bouwt beveiligingssysteem gebaseerd op blockchain

De Shinhan Bank, de oudste bank van Zuid-Korea, werkt aan het ontwikkelen van een ​​beveiligingssysteem dat gebaseerd gaat zijn op blockchain technologie. Dit meldt Cointelegraph op woensdag 14 augustus.

De bank werkt samen met twee andere bedrijven aan het project, namelijk Ground X en Hexlant. De bank heeft, volgens een bericht dat op 14 augustus gepubliceerd is door het plaatselijke nieuwsmedium TheKoreaTimes, een ‘memorandum of understanding’ (MoU) getekend met deze twee partners.

De krant schrijft ook dat de partners gezamenlijk een Private Key Management systeem gaan ontwikkelen voor de diensten die de bank aanbiedt.

De eerste tests van de nieuwe systemen worden waarschijnlijk in oktober uitgevoerd. Een ambtenaar van de Shinhan bank gaf commentaar op de ontwikkeling:

“Blockchain technologie heeft de aandacht gekregen van de financiële sector, vanwege de vele voordelen ervan. Helaas hebben veel bedrijven moeilijkheden ondervonden bij het toepassen van de technologie op hun systemen. De Shinhan bank biedt een gebruiksvriendelijke interface.”

Eerder vandaag plaatsten wij een bericht dat Samsung Bitcoin (BTC) heeft ondersteuning toegevoegd aan zijn gedecentraliseerde app store, genaamd de Blockchain Keystore.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!