Britse belastingdienst vraagt informatie op bij crypto exchanges

HM Revenue & Customs, de Britse belastingdienst, zet crypto exchanges onder druk om de namen en transactiegeschiedenis van klanten te onthullen, in een poging om onbetaalde belastingen te innen. Dit volgens een bericht dat op dinsdag 6 augustus op CoinDesk geplaatst werd.

De crypto exchanges Coinbase, eToro en CEX.IO hebben allen in de afgelopen week lijsten ontvangen met namen, waarvan de belastingdienst informatie van wil hebben. Geen van de drie bedrijven zou tot op heden op deze brieven gereageerd hebben.

Een insider zei het volgende:

“HMRC wil samenwerken met beurzen als het gaat om het verkrijgen van informatie over mensen die crypto hebben gekocht en verkocht. Ik denk dat ze maar een paar jaar (twee of drie jaar) teruggaan.

De bron wees erop dat het heel moeilijk zou zijn voor elk platform om tien jaar aan informatie te verstrekken, en voegde eraan toe:

“Als ze [HMRC] maar twee of drie jaar teruggaan, denk ik dat het interessante deel is, dat de individuen die heel vroeg (2012-2013) in crypto zijn gestapt, niet zullen worden gecontroleerd. Degenen die waarschijnlijk de grootste winst hebben gemaakt, worden niet beïnvloed, het zullen de mensen zijn die rond de tijd kwamen dat crypto piekte.”

In antwoord op een verzoek van Freedom of Information (FOI) ingediend door CoinDesk, zei HMRC dat het details achterhield over zijn verzoeken voor informatie, aangezien openbaarmaking hiervan de aanslag of belastinginning in gevaar zou kunnen brengen.

Maar het bureau bevestigde dat dergelijke eisen onder zijn bevoegdheid vallen en zegt:

“Deze crypto exchanges kunnen informatie bewaren over hun klanten en de transacties die ze hebben voltooid. Deze transacties kunnen leiden tot mogelijke belastingkosten en HMRC heeft de bevoegdheid om kennisgevingen te sturen die exchanges verplichten om deze informatie te verstrekken.

Vorige maand begon de IRS waarschuwingsbrieven te sturen naar meer dan 10.000 Amerikanen die, naar verluidt, hebben deelgenomen aan virtuele valutatransacties, maar deze niet correct hebben gemeld.

Ben je nieuwsgierig naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!