Amerikaanse cryptocurrency-bezitters krijgen brief van belastingdienst

De Amerikaanse belastingdienst, genaamd de IRS, heeft vrijdag aangekondigd dat het is begonnen met het verzenden van brieven aan cryptocurrency-bezitters. In deze brief wordt hen geadviseerd om eventuele achterstallige belastingen te betalen of gewijzigde belastingaangiften in te dienen. Dit volgens een artikel dat vandaag op CoinDesk geplaatst werd.

In een nieuwsaankondiging zei het bureau dat het vorige week begonnen is met het versturen van educatieve emails. Volgens de verklaring zijn er drie variaties van de mail verstuurd.

De instantie geeft aan dat het de emails naar meer dan 10.000 belastingbetalers heeft gestuurd. Tevens geven zij aan dat ze de namen van de belastingbetalers hebben verkregen door verschillende inspanningen.

IRS-commissaris, Chuck Rettig, zei het volgende:

“Belastingbetalers moeten deze brieven zeer serieus nemen door hun belastingaangifte te herzien en, waar nodig, eerdere aangiften te wijzigen en belastingen, rente en boetes terug te betalen.

De IRS breidt hun inspanningen uit met betrekking tot virtuele valuta, inclusief een verhoogd gebruik van data-analyse. We zijn gericht op het handhaven van de wet en het helpen van belastingbetalers om hun verplichtingen volledig te begrijpen en na te komen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!