Markt manipulator wordt geïnterviewd door CoinDesk

Alexey Andryunin, een 20-jarige universiteitsstudent uit Moskou, werd een sensatie nadat hij CoinDesk openlijk vertelde hoe zijn bedrijf onbekende crypto-projecten hielp om tractie te krijgen via opgeblazen handelsvolumes.

Hij sprak met CoinDesk over marktmanipulatie en legde uit waarom hij van mening is dat de huidige marktregels manipulatie onvermijdelijk maken. Hij zij onder andere:

“Ik ben 20. Ik kwam in de crypto-industrie toen ik 18 was. Ik studeerde aan de universiteit en er waren wat problemen in mijn familie, laten we het zo zeggen, ik had geld nodig. Ik kreeg een baan bij een crypto-startup. Het grootste deel van mijn salaris was in tokens en ik vertrouwde die startup, echter wist ik niets over de crypto-industrie.”

Bij die startup was Andryunin verantwoordelijk voor het listen van de token op exchanges en op CoinMarketCap. Hij besefte zich al snel dat hij zich op een moeilijke plek bevond.

“CoinMarketCap vereiste op dat moment een dagelijkse volume van $100.000, voordat zij de token zouden vermelden, en deze exchanges leverde ons wisselgeld op, zoals $100, $200, $300. Dat was gelukkig niet zo erg, omdat het net na onze ICO was.”

Het team besefte dat ze het volume moesten vervalsen, totdat ze het hadden gehaald. Andryunin en zijn schoolvriend creëerden hun eerste handelsbot.

“We zouden een kooporder plaatsen met het ene account en een verkooporder op het andere account, ze zouden elkaar ontmoeten in de spread waar er geen andere orders zijn.”

Bekijk het volledige interview met CoinDesk hieronder.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!