De centrale bank van China geeft prioriteit aan ontwikkeling van digitale valuta

De centrale bank van China, de People’s Bank of China (PBoC), heeft bekendgemaakt dat het de ontwikkeling van zijn digitale valuta heeft versneld.

In een verklaring van 2 augustus vatte PBoC de werkzaamheden van een videoconferentie samen. In de video hebben de Centraal Comité van de Partij en de Staatsraad prioriteiten over economische en financiële initiatieven overgebracht. Dit varieerde van monetair beleid tot ondersteuning voor kleine ondernemingen.

PBoC suggereerde dat het onderzoek en ontwikkeling van zijn digitale valuta versneld moet worden. Verder geeft de verklaring ook aan dat er ook veel aandacht moet worden besteed aan andere binnenlandse en buitenlandse cryptocurrencies.

PBoC heeft blijkbaar prioriteit gegeven aan de ontwikkeling als reactie op de groeiende acceptatie van cryptocurrencies wereldwijd, vooral na de aankondiging van Facebook’s Libra stablecoin-project.

Ook in juli waarschuwde voormalig PBoC-gouverneur Zhou Xiaochuan dat het land voorzorgsmaatregelen moet nemen tegen Libra. Hij zei het volgende:

“Zodra Libra op grote schaal wordt gebruikt voor betalingen, en met name grensoverschrijdende betalingen, zou het kunnen functioneren als geld. Dit kan een grote invloed hebben op ons monetair beleid, de financiële stabiliteit en het internationale monetaire stelsel”

Lees hier wat Xiaochuan verder nog meer te zeggen had.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!