Centrale Bank van China ontwikkelt mogelijk digitale valuta

De centrale bank van China zou naar verluidt een eigen digitale valuta ontwikkelen als reactie op de Facebook stablecoin genaamd Libra. Deze nieuwe Facebook munt zou een risico kunnen vormen voor het financiële systeem van het land. Dit meldde de South China Morning Post op 8 juli.

Directeur van het onderzoeksbureau People’s Bank of China (PBoC), Wang Xin, zei het volgende hierover:

“Zodra Libra op grote schaal wordt gebruikt voor betalingen, en met name grensoverschrijdende betalingen, zou het kunnen functioneren als geld. Dit kan een grote invloed hebben op ons monetair beleid, de financiële stabiliteit en het internationale monetaire stelsel.”

Wang zei dat de bank besloot om haar eigen digitale valuta te creëren, met name vanwege de onduidelijke rol van de Amerikaanse dollar zodra Libra is uitgegeven:

“Als de digitale valuta wordt geassocieerd met de Amerikaanse dollar, kan dit een scenario creëren waarin soevereine valuta’s naast Amerikaanse dollarcentrische digitale valuta kunnen bestaan Er zou in wezen één baas zijn, namelijk de Amerikaanse dollar en de Verenigde Staten. Als dat zo is, zou dit een reeks economische, financiële en zelfs internationale politieke consequenties met zich meebrengen.”

PBoC zou de goedkeuring hebben gekregen van het Chinese hoofdbestuur, om met andere marktdeelnemers en instellingen te gaan samenwerken om een digitale valuta van de centrale bank te ontwikkelen.

De plannen van PBoC om een ​​nationale digitale valuta te ontwikkelen, komen op een moment dat China een harde lijn heeft getrokken in de richting van cryptocurrency-handel, waarbij financiële instellingen Bitcoin (BTC) -handel, ICO’s en crypto-exchanges verbieden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!