Eerste wettelijke licentie voor crypto exchange in Midden-Oosten

De in Bahrein gevestigde crypto exchange, Rain, is de eerste beurs in het Midden-Oosten geworden die een wettelijke licentie heeft mogen ontvangen. Dit werd duidelijk in een blogpost die op woensdag 31 juli door Rain geplaatst werd en vervolgens op Cointelegraph verscheen.

De exchange heeft een Crypto-Asset Module (CRA) -licentie van de Centrale Bank van Bahrain ontvangen. Daarnaast kondigde de exchange de succesvolle sluiting aan van hun financieringsronde (t.w.v $2,5 miljoen), ondersteund door partners zoals de V.C. tak van BitMEX en het Koeweitse blockchain-fonds Blockwater. Rain zei het volgende:

“Met deze licentie is Rain het eerste gecodeerde valutahandelsplatform in het Midden-Oosten geworden dat volledig is gelicentieerd door een regelgevende instantie en lid wordt van een beperkt aantal internationaal erkende platforms voor valutahandel.”

Islamitische bankwetten verbieden bepaalde soorten transacties, waarbij wetenschappers in verschillende jurisdicties tegenstrijdige meningen geven over de vraag of cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC), voldoen aan normen die afbreuk doen aan speculatie en rentekredieten.

Rain noemde het probleem niet, maar benadrukte in plaats daarvan zijn positie als een volledig conforme financiële operator en het vermogen om betekenisvolle banden met lokale banken te vormen. Het blogbericht gaat verder:

“Door middel van licenties hebben we aangetoond dat we ons inzetten voor de voorwaarden van de versleutelde activa-eenheid op het gebied van kapitaaltoereikendheid, cybersecurity, verzekeringen, rapportage, governance en andere zaken, die onze bereidheid waarborgen om onze diensten aan zowel institutionele als particuliere klanten te leveren.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!