Bitstamp gaat directe fiat-transfers voor Britse pond aanbieden

De grote Europese crypto-exchange Bitstamp heeft aangekondigd dat zij gaan samenwerken met BCB Group om directe geldoverdrachten in Britse ponden (GBP) mogelijk te maken. Dit volgens een persbericht dat op maandag 29 juli op Cointelegraph geplaatst werd.

BCB Group is gericht op het leveren van over-the-counter uitvoeringsoplossingen voor exchanges en instellingen, die geïnteresseerd zijn in het aanbieden van crypto-gerelateerde producten en diensten.

De nieuwe partnership zal het mogelijk maken dat investeerders vanuit het Verenigd Koninkrijk, tegen het einde van dit jaar, in staat zullen zijn GBP opnames en stortingen rechtstreeks uit te voeren op Bitstamp.

De CEO van BCB Group, Oliver von Landsberg-Sadie, zei dat de partnership aansluit bij het grotere doel van het bedrijf om een ​​robuust en probleemloze diensteninfrastructuur aan te bieden “met betrekking tot compliance, uitvoering van handel, afwikkeling en bewaring voor klanten, die toegang willen hebben tot cryptocurrencies.”

Dit is een belangrijke stap voor Bitstamp omdat de deadline voor Brexit op de loer ligt. Met deze stap zorgt de exchange er voor dat hun Britse klanten toegang kunnen blijven houden tot fiat-transfers.

Zoals eerder gemeld, werd de exchange in oktober 2018 overgenomen door de Belgische investeringsmaatschappij NXMH, die op zijn beurt weer eigendom is van het Zuid-Koreaanse NXC Corp.

Eerder vandaag postte wij een Bitcoin update van CryptoMichaël. Ben je benieuwd wat hij van de Bitcoin prijs verwacht? Klik dan hier.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!