Belgische NXMH koopt Bitstamp over

Cryptocurrency exchange Bitstamp is overgekocht door de, in België gevestigde, beleggingsmaatschappij NXMH. Dit meldde Reuters op 29 oktober. Bitstamp is momenteel de 47e grootste crypto-exchange op CoinMarketcap, met ongeveer $22 miljoen aan transacties in de 24 uur. De CEO van de in Luxemburg geregistreerde beurs, Nejc Kodrič, liet weten dat de deal op 25 oktober al was gesloten, echter weigerde hij de voorwaarden te delen. Nejc vertelde Reuters dat Bitstamp in 2016 een waarde had van $60 miljoen. Het Belgische NXMH, tevens dochteronderneming van Barclays, is een familiebeleggingsholding die meer dan 2 miljard euro aan beheerd vermogen heeft. Het bedrijf is ook een dochteronderneming van de in Korea gevestigde mediagigant NXC Corp. Dit bedrijf heeft vorig jaar een belang van 65,19% in de Zuid-Koreaanse crypto-centrale Korbit verkregen. NXMH heeft nu een belang van 80 procent in Bitstamp, waarbij Kodrič zijn eigendomsbelang van 10 procent behoudt en als CEO blijft opereren. NXMH heeft naar verluidt ook een “deel” van de $10 miljoen aan aandelen van, crypto hedge fund, Pantera Capital verkregen. Damian Merlak, mede-oprichter van Bitstamp, heeft naar verluidt de gehele 30% die hij in zijn bezit had verkocht aan NXMH. Kodrič zei het volgende tegen Reuters:
“De verkoop was niet gepland. Wij waren niet actief bezig om kopers te werven. De levendige industrie van vorig jaar leidde tot belangstelling van kopers om de industrie te betreden. We zijn halverwege vorig jaar door verschillende kopers benaderd.”
De CEO merkte op dat, hoewel de handelsvolumes dit jaar met 60-70% zijn gedaald, het platform winstgevend bleef vanwege het feit dat cryptocurrencies gemiddeld hoger verhandeld worden dan in het grootste deel van 2017. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!