Bitcoin Update door CryptoMichaël (29-7)

Nadat de vorige week een relatief kalme week op de markt betrof, was het deze week niet veel beter. Volume daalde aanzienlijk en de prijs bewoog hierdoor vrijwel niet. Een saaie markt voor handelaren. Op het moment van schrijven noteert de koers van Bitcoin (BTC) een prijs van $9.500 op Coinbase.

Weekchart (W) – Bitcoin

De wekelijkse candle is in het rood gesloten, wat op zich niet erg is. Het groene gebied rond de 0.618-0.65 fibonacci levels worden nog steeds gehouden als steun. De markt is wat kalmer aan het worden en eigenlijk een ‘range’ aan het creëren.

Als we terug gaan in de tijd, dan zijn deze fibonacci levels nog steeds erg belangrijk (zie voorgaande artikelen van mij).

Dagchart (D) – Bitcoin

Duidelijk valt te zien dat we in een neerwaartse trend zitten met de markt, gegeven dat de toppen steeds lager zijn. Een eerste top betrof rond $13,900, hierna $13,000 en zo lager door met een negatieve support / resistance flip bij $10,900.

Verder valt ook te zien dat er op dit moment gehangen wordt op de steun van $9,500, terwijl het volume weg begint te gaan. Dat laatste is normaal een teken aan de wand dat er weer een grote beweging aan zit te komen binnenkort. Aan de andere kant, een tijd van kalmte (wat we ook in 2016 hebben gezien) is vrij normaal, dan zouden alternatieve munten moeten beginnen met bewegen op het moment dat Bitcoin zijn bodem na de eerste parabool heeft geraakt.

4 uur chart (4U) – Bitcoin

Nog duidelijker is te zien dat de trend naar beneden is op dit moment met de lagere toppen. Ook valt te zien dat er in de afgelopen weken verschillende steunniveaus als weerstand zijn ‘geflipt’. Dit betekent dat de koers onder dit level raakt en vervolgens gelijk weerstand vindt en hierdoor niet door omhoog kan -> sellpressure. Dit hebben we gezien bij $10,150 en $10,900, maar ook vannacht in het klein bij $9,650.

Weerstandsniveaus:

  • $14.000 – Dit is de belangrijkste weerstand van de top en blijft staan.
  • $12.000/12.400 – Dit gebied is het eerstvolgende weerstandsgebied om te doorbreken, mocht Bitcoin weer boven de $11.000 uit komen.
  • $10.800/11.000 – Op dit moment op meerdere timeframes een belangrijke weerstand en was voorheen (in de opwaartse rally) steun. Mochten we dit niet breken, dan gaan we naar de volgende steunniveaus kijken.
  • $10,200 – Kleinere weerstand op lagere timeframes, welke laatste S/R flip betrof.
  • $9,600 – Deze moet doorbroken worden indien we weer bullish worden.

Steunniveaus:

  • $8.800/9.100 – Dit hele gebied is het groene gebied van de steunniveaus en is op dit moment het belangrijkste gebied om naar te kijken (ook hand in hand met het 0.618 fibonacci level).
  • $8.200/8.500 – CME gap en het volgende orderblock waar support gevonden kan worden.

Op dit moment zie ik de koers nog een kleine tik naar beneden maken, maar kunnen we wel stellen dat het een normale gezonde correctie is in een opgaande markt omhoog. Tussen het $8,250-8,750 liggen veel psychologische supportpunten (hier komen moving averages samen, CME gap die nog open staat, fibonacci levels en een orderblock) dat het aannemelijk is dat we hier een bodem gaan vormen binnenkort en mogelijk nog maar 1-2 weken neerwaartse druk hebben.

Willen we echter weer omhoog kijken, dan wil ik $9,650 opwaarts gebroken zien worden. Indien dit gebeurd en er steun op dit niveau gevonden kan worden, dan is het maximale opwaartse koersdoel $10,900. Voor nu zitten we vast in een kleine range en is er nog geen duidelijke richting.

Indien dit het geval is, dan kunnen we vanaf daar rustig aan omhoog gaan bewegen en kan ook betekenen dat Augustus een vrij kalme maand gaat worden. Reden hiervoor is de afstand naar diverse negatieve downtrendlijnen, welke wel een tijdje van ons af zijn. Zou dit eindelijk kunnen betekenen dat alternatieve munten ruimte krijgen?

We gaan het zien, tot volgende week!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!