Ethereum klaar voor een grote pump?

Ethereum (ETH) heeft, net als de meeste altcoins in 2019, een verlies (in BTC waarde) moeten verwerken dit jaar. De op één na grootste cryptocurrency heeft ruim 39% verloren ten opzichte van de nummer 1. Dit volgens een artikel dat op vrijdag 26 juli op CCN geplaatst werd.

ETH brak onlangs zijn historische steun van 0,025 BTC en bereikte op 16 juli een nieuw dieptepunt van 0,020138 BTC op Binance. Zonder support om het hoofd boven water te houden, waarschuwen de bears dat de Ethereum-prijs voor onbepaalde tijd zou kunnen dalen.

Echter geloven twee crypto traders dat de vooruitzichten van ETH / BTC verre van somber zijn. Ze voorspellen zelfs dat de Ethereum-prijs op het punt staat om flink te stijgen.

Twitter-account: Panama_TJ

Op 25 juli toonde de analist aan hoe de ETH / BTC-markt exact hetzelfde patroon volgde tijdens zijn twee voorgaande cycli.

Kijkend naar de grafiek, is de gelijkenis tussen de twee marktcycli onmiskenbaar. Het lijkt erop dat het ETH / BTC-paar vijf verschillende fasen volgt:

  1. Dit de testpump of de ongeloofrally, die wordt gemarkeerd door de lichtgele rechthoek.
  2. Dit is de megapump gevolgd door distributie, die wordt gemarkeerd door de rode rechthoek.
  3. Dit is de bounce, die wordt gevolgd door een nieuwe distributieronde. De oranje rechthoek markeert deze fase.
  4. Dit is de accumulatie of zijwaartse handel. De roze rechthoek markeert deze fase.
  5. De vijfde en laatste fase is de lente of de pauze onder de steun van de handelsrange. De lichtblauwe rechthoek markeert deze fase en gaat vooraf aan de testpump.

Als u de grafiek van dichtbij bekijkt, ziet u de eerste marktcyclus aan de linkerkant van het scherm. Dit lijkt de fractale of de mini-versie van de cyclus te zijn die het grootste deel van de grafiek beslaat.

Twitter-account: crypToBanger

In de bovenstaande tweet is het gemakkelijk om patronen te identificeren die zich blijven herhalen. Aan de linkerkant van het scherm bevindt zich de eerste marktcyclus. Het betreft een distributieperiode die wordt gemarkeerd door de blauwe rechthoek. Vervolgens werd deze gevolgd door een megapump (gele rechthoek), die Ethereum met meer dan 1200% omhoog duwde.

De tweede marktcyclus volgde exact hetzelfde patroon. Ethereum had een lange afkoelperiode (blauwe rechthoek) die werd opgevolgd door een grote stijging van weer bijna 1200% (gele driehoek).

Nu lijkt het erop dat de cryptocurrency zich in de distributiefase van de derde marktcyclus bevindt en lijkt Ethereum heel dicht bij een enorme stijging.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!