Amerikaanse burgers kunnen Bitcoin sparen

De Bitcoin beloningsapplicatie, Lolli, is een partnership aangegaan met de grote Amerikaanse kruideniers keten, genaamd Safeway, om klanten 3,5% terug te geven in BTC op al hun aankopen. Dit volgens een bericht dat op vrijdag 26 juli op Cointelegraph geplaatst werd.

Safeway en dochteronderneming Albertsons Companies heeft momenteel 894 locaties in 17 verschillende Amerikaanse Staten.

In een interview met Yahoo! Finance zei de CEO en mede-oprichter van Lolli, Alex Adelman, dat samenwerken met “een van de meest erkende retailers in de Verenigde Staten […] mensen de mogelijkheid zal geven om, wellicht wel voor de eerste keer, betrokken te raken bij het houden en bezitten van Bitcoin.”

Hij voegde hieraan toe dat de eerste gedachte, tijdens de vroege dagen van Bitcoin, was geweest dat de cryptovaluta eerst als betalingsmiddel zou worden gebruikt. Hij geeft aan dat het verdienen van Bitcoin de eerste manier is om Bitcoin in de handen van de massa krijgen.

In vergelijking met de traditionele Fiat-valuta loyaliteitskaarten van retailers, betoogde hij dat de cryptocurrency een betere store-of-value is. Hij zei:

“Punten, zoals u weet, stijgen niet in waarde, en Bitcoin doet dit wel, dus ik denk dat het een betere store-of-value is dan een willekeurig puntensysteem.”

Eerder vandaag postte wij al een bericht waarin Brave Browser aankondigde dat gebruikers, die de nieuwste softwareversie gebruiken, hun BAT-tokens kunnen opnemen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!