BITPoint exchange gaat gestolen crypto vergoeden

De Japanse exchange BITPoint heeft aangekondigd dat 50.000 gebruikers vergoed worden die tijdens de hack hun geld hebben verloren. De vergoeding zal uitgekeerd worden in cryptocurrency. Dit meldde The Asahi Shimbun op 16 juli.

De onderneming vertelde de media dat gebruikers 1 op 1 gecompenseerd worden. Het bedrijf verloor ongeveer 3,02 miljard yen ($ 28 miljoen) aan virtuele valuta. In totaal zijn 1.225 Bitcoin, 1.985 bitcoin cash, 11.169 Ether en 5.108 Litecoin gestolen. Dit is ongeveer $4,6 miljoen minder dan oorspronkelijk werd gedacht.

Zodra de services van BITpoint weer starten, zal het bedrijf snel aan de slag gaan met alle terugbetalingen. Op het moment van de hack zijn per direct alle activiteiten stopgezet. Er is gelijk een onderzoek gestart, maar hier is tot op heden nog weinig over bekend.

De directeur van BITpoint, Kimio Mikazuki, reageert niet op de vraag waarom de gebruikers worden vergoed in cryptocurrency en niet in fiat geld. Dit komt omdat het onderzoek nog loopt.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.


Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!