Bitcoin geldautomaten een plek voor het witwassen van geld

De Spaanse wetshandhaving wees erop dat Bitcoin (BTC) geldautomaten zorgen voor een blinde vlek in de antiwitwaswetgeving (AML) van de Europese Unie. Dit meldde Bloomberg op 11 juli.

Het verslag onthulde dat de Spaanse politie een lokale bende opgerold heeft die Bitcoin geldautomaten gebruikte om meer dan €9 miljoen euro weg te sluizen voor drugshandelaren in Colombia en andere landen.

Anonieme vertegenwoordigers van Guardia Civil (de Spaanse wetshandhaving), beweerde dat de groep twee Bitcoin geldautomaten hadden gehuurd en deze vervolgens op een kantoor in Madrid had laten plaatsen. Het kantoor van de lokale bende zag er uit als een centrum voor geldovermakingen en voor cryptocurrency-handel.

De groep zou het pand hebben gebruikt om geld van bankrekeningen naar exchanges over te schrijven, om zo de ATM’s te vullen met cryptocurrencies. Deze cryptocurrencies zouden vervolgens verstuurd worden naar drugskoerieren.

De politie heeft naar verluidt twee Bitcoin-geldautomaten, vier cold-wallets en 20 online-wallets in beslag genomen. Bloomberg merkt verder op dat de aanklagers nu proberen een verband te leggen tussen de geldautomaten en de geconfisqueerde digitale activa.

Eerder vandaag postte wij al een artikel waarin Donald Trump zijn mening gaf over Bitcoin en cryptocurrencies. Hij zij onder andere dat ongereguleerde crypto-activa onwettig gedrag kan versimpelen, waaronder de handel in verdovende middelen en andere illegale activiteiten.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!