Mijlpaal: Donald Trump tweet over Bitcoin en crypto!

Donald Trump heeft op vrijdag 12 juli een aantal tweets gepost over Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies. In zijn tweets zei hij het volgende:

“Ik ben geen fan van Bitcoin en andere cryptocurrencies, die geen valuta’s zijn, en waarvan de waarde zeer vluchtig is en gebaseerd is op ijle lucht. Ongereguleerde crypto-activa kunnen onwettig gedrag versimpelen, waaronder de handel in verdovende middelen en andere illegale activiteiten.

Evenzo heeft de virtuele valuta van Facebook Libra weinig status of betrouwbaarheid. Als Facebook en andere bedrijven een bank willen worden, moeten ze een nieuwe Banking Charter zoeken en worden zij onderworpen aan alle bankverordeningen, net als andere banken, zowel nationaal en internationaal.

We hebben maar één echte valuta in de VS en die is sterker dan ooit en is erg betrouwbaar. Het is veruit de meest dominante valuta ter wereld, en dat zal altijd zo blijven. Het wordt de Amerikaanse dollar genoemd!”

In de uren nadat de president van de Verenigde Staten zijn mening over crypto had gedeeld, bleef de Bitcoin-prijs stabiel, maar begon vervolgens te groeien naar boven de $11,700,-.

De tweets betekenen niet alleen dat de President negatief tegenover crypto staat, maar betekenen ook dat Trump het nodig vond om dit te delen met de wereld. Dit kan als een mijlpaal gezien worden, omdat hij eerder altijd had afgezien van het publiek vermelden van Bitcoin en cryptocurrencies.

Het feit dat hij de behoefte voelde om Bitcoin negatief te benoemen, voedt het verhaal dat het zowel onafhankelijk is van mondiale machten en deze machten niet in staat zijn om het te laten verdwijnen, aldus Brian Armstrong, CEO van Coinbase.

Een aantal reacties van bekende crypto-enthousiasten:

https://twitter.com/brian_armstrong/status/1149492705673695232

Gisteren plaatsten wij een bericht waarin gesuggereerd werd dat de Bitcoin daling zou komen door de negatieve houding vanuit The Fed tegenover het Libra-project van Facebook.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!